Sclerozare vase - Swiss Clinics București

Ce este scleroterapia ?

Scleroterapia este o procedură minim-invazivă care tratează varicele, precum și venele sub formă de pânză de paianjen.
Procedura implică injectarea unui cocktail de substanțe numite agenți sclerozanți în zonele afectate.
Aspectul inestetic este cel care le determina pe multe dintre femei să caute soluții pentru a le estompa sau elimina.

Care sunt zonele afectate ?

Cele mai frecvente zone pe care se dezvoltă varicele sunt picioarele si labele picioarelor. Venele afectate pot fi proeminente, decolorate sau umflate, iar unele dintre ele sunt situate în profunzime, sub piele, și pot cauza disconfort. Venele sub formă de pânză de paianjen sunt de dimensiuni mai mici, sunt mai aproape de suprafața pielii și pot fi rosii, purpurii spre mov sau albastre.

Procedura începe prin curățarea pielii din jurul venelor care vor fi injectate.
Cu un ac foarte fin, medicul Swiss va injecta venele deteriorate cu agenți sclerozanți.
Aceste substanțe care sunt, de regula, folosite în scleroterapie, pot fi: polidocanolul, tetradecil sulfatul de sodiu sau soluții saline hipertone.
Soluția lichidă sau sub formă de spumă face ca pereții venei injectate să se închidă, astfel încât sângele să fie redirecționat către venele neafectate.
În timp, organismul absoarbe vena deteriorată, fâcând-o mai puțin vizibilă și ducând la dispariția sau reducerea disconfortului.
În funcție de dimensiunea varicelor tratate, pacientul poate avea nevoie de mai multe sedințe de scleroterapie.
Pe lângă faptul că diminuează aspectul varicelor sau venelor de tip pânză de paianjen, scleroterapia poate reduce durerea sau efectele neplăcute ale venelor dilatate.

Cu câteva zile înainte de procedură, medicii Swiss recomandă să eviți anumite medicamente, cum ar fi ibuprofenul și aspirina. Acest lucru te va ajuta să reduci riscul de învinețire după tratament.
De asemenea, indicat este să nu aplicați loțiuni sau creme pe piele și să evitați epilarea picioarelor cu lama, înainte de scleroterapie, pentru a preîntâmpina iritațiile cutanate.
Totodată, este bine să achiziționați și să probați ciorapi compresivi, deoarece aceștia sunt utili în tratarea varicelor. Purtarea ciorapilor de acest tip este obligatorie în primele zile de după intervenție.
În cazul în care prezentați alte probleme medicale, spune-i medicului din timp, înainte să efectuați procedura, pentru a nu exista riscuri și efecte neplăcute.