Rinocorectie (rinoplastie secundara)

Rinocorectie (rinoplastie secundara) : 3450

Operatia de rinoplastie secundara ocupa un loc important in practica noastra, datorita implicarii atat a procedurilor estetice cat si reconstructive. Rinoplastia secundara poate redresa mai multe aspecte, de la doleante estetice minore, pana la refacerea intregului schelet nazal. Deseori trebuie corectat interiorul nasului pentru redobandirea functiei respiratorii.

In general este vorba despre pacienti nemultumiti de rezultatul estetic/functional al unei rinoplastii anterioare executate in alte clinici, despre sechelele unor traumatisme la nivelul nasului sau despre persistenta unor malformatii congenitale operate in copilarie.

In cazurile de rinoplastie secundara, abordul chirurgical este mai dificil fata de rinoplastiile primare si frecvent intregul suport al nasului trebuie revizuit. O rinoplastie secundara, in afara dificultatilor tehnice, implica si o dedicare deosebita din partea chirurgului pentru a castiga increderea unui pacient deseori traumatizat in urma unei interventii nereusite.

Rinoplastia secundara nu inseamna strict o a doua operatie, ci orice caz in care asupra unui nas s-a mai intervenit chirurgical cel putin o singura data.

Desi pentru retusuri minore se poate interveni la cateva luni dupa o rinoplastie, o interventie completa este recomandat sa se efectueze la minim 1 an dupa operatia initiala.

Recuperarea in cazul interventiilor secundare nazale nu este obligatoriu mai dificila decat in cazul rinoplastiilor primare.