Otoplastie

Otoplastia sau modelarea urechii este o procedură chirurgicală ce are ca scop transformarea aspectului urechii externe. Unghiul format între urechea externă şi partea laterală a capului este sub 25 grade iar distanţa dintre cap şi ureche ar trebui să fie sub 2 cm. Dacă aceste valori aproximative sunt depăşite, urechile par mai mari. Cele mai comune acuze sunt reprezentate de urechi proeminente, atârnate, dar şi de urechi mici, insuficient dezvoltate, absente sau cu diverse deformări ale cartilajului. Modificările de formă sunt mai evidente atunci când o singură ureche este afectată.

Otoplastie: 1800

Ar trebui să iau otoplastia în considerare?

  • Urechile mele sunt proeminente
  • Urechile mele sunt prea mari în comparaţie cu faţa
  • Una din urechi este mai voluminoasă în comparaţie cu cealaltă
  • Una sau ambele urechi au o formă neobişnuită

În timpul consultaţiei veţi avea ocazia să îi explicaţi medicului dumneavoastră care este transfomarea pe care doriţi să o obţineţi în urma operaţiei. Împreună, veţi stabili obiectivele specifice şi realiste. Copiii trebuie pregătiţi în prealabil pentru această intervenţie. Părinţii vor discuta împreună cu medicul istoricul medical al tinerilor şi vor facilita examinarea fizică. Se vor oferi recomandări precise cu privire la alimentaţie, fumat şi medicaţie.

Otoplastia – procedură

Otoplastia se realizează, în general, la ambele urechi pentru a obţine un efect simetric. Intervenţia se va putea efectua sub anestezie locală sau generală, în funcţie de vârstă. Astfel, copiilor foarte mici le este recomandată anestezia generală, iar adolescenţilor şi adulţilor cea locală. Procedura chirurgicală constă într-o incizie în partea posterioară a urechii, urmată de expunerea cartilajului auricular și excizia unei porțiuni din el. Cartilajul poate fi, de asemenea, modificat ca formă, el fiind apoi fixat cu suturi pentru a susţine urechea în poziţia dorită. La finalul intervenţiei chirurgicale de otoplastie, chirurgul plastician va aplica un bandaj compresiv-elastic, acesta urmând să fie înlăturat după o purtare continuă pe parcursul mai multor zile.

Pentru confortul și siguranța ta, Swiss EstetiX Bucuresti îți pune la dispoziție intervenția chirurgicală de otoplastie. Echipa noastră este formată din doctori calificați cu experiență vastă în această procedură. Te așteptăm cu drag în cabinetul nostru pentru o schimbare!