Lifting cervicofacial partial

Lifting cervicofacial partial : 4200

Regiunea cervico-faciala sufera procesul de imbatranire intr-un mod caracteristic, printre primele manifestari notandu-se pierderea proeminentei malare (obrajilor), aparitia excesului cutanat la nivelul arcului mandibular (“falci”), adancirea pliurilor faciale (in primul rand a santurilor nazogeniene), aparitia excesului cutanat la nivelul gatului, a benzilor verticale (platismale) si a pliurilor transversale.

Interventia de lifting cervico-facial are drept obiectiv tratarea relaxarii si slabirii muschilor si tegumentului de la nivelul fetei si gatului. Poate fi asociata cu alte interventii estetice la nivelul fetei: blefaroplastie (chirurgia estetica a pleoapelor), rinoplastie (chirurgia estetica a nasului), lifting frontal, laser, dermabrazie, injectii cu toxina botulinica, etc. Simpla restaurare a diverselor structuri (piele, muschi, grasime) de la nivelul fetei si gatului permite pacientului sa redobandeasca aspectul natural pe care il avea cu cativa ani in urma.

Cu ocazia primei consultatii chirurgul va face o evaluare generala a starii dumneavoastra de sanatate si veti discuta in detaliu tehnica operatorie (informati medicul asupra altor operatii pe care le-ati avut, alte boli, precum si alergii, inclusiv medicamentoase, de care suferiti).

Informati chirurgul asupra tuturor medicamentelor pe care le luati (inclusiv contraceptive orale, aspirina, vitamine, produse pentru slabit). Intrerupeti administrarea contraceptivelor cu 4 – 6 saptamani inainte de operatie, iar a medicamentelor pe baza de aspirina cu minim 14 zile inainte de operatie. Nu se vor administra preparate care contin doze mari de vitamina E in zilele premergatoare interventiei. Este bine sa evitati fumatul (cel putin o luna inainte si una dupa interventie), expunerea excesiva la soare si dietele restrictive in aceasta perioada. Operatia nu se efectueaza in perioada ciclului menstrual sau in apropierea acestuia.