Instructiuni post injectare - Volumizare Buze - Swiss Clinics București

Felicitări! Ai încheiat cu success procedura pentru volumizare a buzelor cu acid hialuronic, iar acum te poți bucura de rezultatul mult așteptat.
Pentru definitivarea formei și vindecarea optimă vă rugăm să parcurgeți cu atenție următoarele instrucțiuni post procedură:

După încheierea procedurii de volumizare a buzelor cu acid hialuronic, anestezicul își va păstra efectul timp de două-trei ore. Stai liniștită, nu ai motive să te îngrijorezi dacă vei simți o ușoară amorțeală, aceasta este o senzatie normala. În acest timp este posibil ca mușchii din zona gurii să nu poată fi controlați și poți avea impresia că buzele sunt asimetrice.

Recomandarea Swiss: Pentru ca efectul anestezicului să se diminueze, este indicat să consumi băuturi pe bază de cofeină.

Un disconfort minor în primele 24h până la 48h după procedură, este perfect normal. Buzele se pot simți foarte tari sau chiar rigide, acest efect fiind cauzat de inflamație și de produsul injectat. Însă, după câteva zile, buzele se vor dezumfla, vor fi moi și cu striații naturale.

Recomandarea Swiss: Trebuie să știi că, inflamația din primele zile nu reflectă rezultatul final al volumizării. Dacă ești la prima injectare, efectul obținut va fi unul natural, hidratat al buzelor, întrucât organismul are tendința să asimileze mai repede acidul injectat. Dacă îți dorești un plus de volum, îți recomandăm să revii la o nouă injectare.

În perioada imediat următoare injectării este posibil să te să te confrunți cu o ușoară inflamație. Această senzație, însoțită de mâncărime și/sau inflamație, este una normală, motiv pentru care nu este cazul să te alarmezi.

Recomandarea Swiss: Utilizarea unei comprense cu gheață în primele patru-șase ore de la tratament este o soluție simplă și eficientă. Pentru a nu avea disconfort, te sfătuim să aplici comprensa de aproximativ patru ori pe zi. Inflamația va dispărea progresiv, în șapte până la maxim paisprezece zile de la injectare. De asemenea, poți observa niște puncte mici, ieșite în relief, însă acestea sunt perfect normale, le ai din naștere. Acestea sunt glande ale buzelor care asigură textura fină și hidratată a buzelor și sunt evidențiate datorită volumizării cu acidul hialuronic.

La scurt timp după finalizarea procedurii, te poți confrunta cu echimoze sau vânătăi.
Acest efect este adesea întâlnit, de aceea trebuie să urmezi recomandările medicului pentru că acestea vor dispărea în șapte până la paisprezece zile.

Recomandarea Swiss: Conform instrucțiunilor medicului, efectuează un masaj cu arnică montană timp de trei zile, de trei ori pe zi, timp de unul-două minute. Masajul te va ajuta să reduci inflamația, vânătăile și să eviți granularea acidului (formarea gâlmițelor, granuloame).

Recomandări generale:

  • Evitarea consumului de alcool și a exercițiilor fizice intense timp de câteva zile, pentru a nu favoriza inflamarea suplimentară;
  • Evitarea atingerii zonei tratate imediat după procedură fără o igienizare în prealabil;
  • Evitarea ședințelor de saună, solar și a dușurior fierbinți, timp de paisprezece zile;
  • Evitarea utilizării produselor cosmetice timp de 24h, în afara celor recomandate de medicul specialist.

Sfaturi de urmat:

  • Consumă minim doi litri de apă pe zi. Un aport crescut de lichide te va ajuta la refacerea pielii și va oferi suport pentru înglobarea acidului hialuronic, ajutând și la mărirea în timp a remanenței;
  • Pentru menținerea volumului este recomandat să repetați procedura o dată la șase până opt luni;
  • Dacă aveți istoric de herpes în zona labială sau nazală, vă recomandăm administrarea pe cale orală a pastilelor de Aciclovir, înainte și după procedură;
  • Dacă sunteți fumătoare, vă recomandăm ca timp de trei până la patru zile, să fumați ținând țigara alternativ ( stânga-dreapta ).

Dorești consult post procedură?