Analize de laborator - Swiss Clinics București

Analizele medicale reprezinta cea mai rapida si coerenta modalitate pentru a ne asigura ca starea noastra de sanatate este una optima. Rezultatele analizelor de sange ne pot revela aspecte importante cu privire la starea noastra de sanatate actuala, insa pot fi si un bun indicator cu privire la afectiunile care ne pot modifica starea de sanatate in viitor. Interpretarea analizelor medicale, indiferent de tipul lor ar trebui sa fie lasata in sarcina medicului de famile sau medicului specialist, acesta fiind cel mai in masura pentru a oferi un diagnostic, a prescrie un tratament si a ne oferi cele mai utile sfaturi. In functie de proba recoltata, analizele medicale pot fi de mai multe feluri.

Bara

Recoltarea probei de sange se poate realiza in orice moment al zilei. Este adevarat insa ca anumite analize sunt mai relevante daca sangele este recoltat dimineata, pe stomacul gol. Medicul specialist va oferi indicatiile necesare cu privire la conditiile de recoltare. Pentru ca anumite analize, precum colesterolul, glicemia sau trigliceridele, sa nu fie compromise, ideal ar fi sa se evite consumul de grasimi si zahar inainte de recoltarea probei de sange.

Bara

Fie că vrei să-ți faci analize medicale anuale, analize de sânge pentru alergii sau un set de investigații uzuale și complete, recoltarea de sânge sau recoltarea produselor biologice și patoligice se face la cele mai înalte standarde de excelență.
Asigurăm performanță în serviciile medicale pe care le oferim astfel încât tu să ai parte de cele mai bune rezultate.

Multe analize de sange nu necesita pregatiri speciale, mai ales in ceea ce priveste regimul alimentar, ele putand fi
efectuate independent de orarul meselor ( ex. grupa sangvina, Rh-ul ).
Dar exista exceptii:

tabelunele analize ( ex. bilantul lipidic, dozarile de insulina ) necesita o perioada mai lunga de inanitie sau o perioada de dieta;

tabelalte analize ( ex. acidul folic ) interzic consumarea alcoolului inaintea efectuarii lor;

tabelunele analize ( ex. timpul de fibrinoliza ) interzic efortul fizic intens inaintea recoltarii probelor.

De aceea este bine sa solicitati informatii legate de conditiile de recoltare, medicului specialist care cere efectuarea analizei de sange.
Un comportament minim preventiv recomanda sa nu consumati alimente sau lichide dulci sau grasimi care pot influenta rezultatul analizelor in mod direct ( ex. glicemie, colesterol, HDL colesterol, LDL colesterol, lipide serice, trigliceride, HLG ) sau indirect prin cresterea opacitatii sangelui.

Bara

Nu se recomanda recoltarea pentru efectuarea analizei de sange, persoanelor care au o stare de oboseala ( nedormite ), stare de stres sau nervozitate deoarece exista riscul ca rezultatele analizelor sa prezinte abateri de la normal.

Bara

Exista medicamente care pot modifica rezultatul analizelor de sange. In cazul in care urmati un tratament, este bine sa informati medicul care v-a recomandat efectuarea analizelor de sange, pentru a afla daca este necesar sa intrerupeti temporar medicatia sau daca este suficient sa comunicati personalului laboratorului tratamentul urmat.