Abdominoplastie totala

Ce este abdominoplastia?

Abdominoplastia este o intervenție chirurgicală extinsă, al cărei scop este îndepărtarea excesului de grăsime și de piele de la nivelul abdomenului. Metoda include o incizie de-a lungul zonei inferioare a abdomenului și o incizie la nivelul ombilicului, urmărindu-se eliminarea excesului de piele și a grăsimii, dar și alinierea și întărirea mușchilor abdominali.

Cum te pregătești de procedura de abdominoplastie?

Se recomandă întreruperea consumului de băuturi alcoolice și tutun cu 2 săptămâni înaintea intervenției, acestea interferând cu procesul de vindecare la nivel sanguin. Dacă luați medicamente anticoagulante, cu 2 săptămâni înaintea operației este recomandat să întrerupeți și consumul acestora.
Cu 10-12 ore înainte de intervenție este obligatorie întreruperea consumului de lichide, dar și de alimente.

În prealabil este necesară prezentarea unei ecografii de perete abdominal.

Cât durează?

Durata procedurii de abdominoplastie completă poate varia între 2 și 6 ore, iar pentru mini-abdominoplastie durata este cuprinsă între 1 și 2 ore.

 

Perioada post-operatorie și recuperarea după intervenție:

În urma intervenției, zona  va fi pansată, iar pansamentele necesită purtarea timp de 1 lună post-operator, după indicațiile medicului.
Perioada de repaus va fi de 2-3 săptămâni  în funcție de complexitatea fiecărei  intervenții în parte, iar activitățile fizice precum: sala; sauna; piscina etc. după 6-7 săptămâni post-intervenție, timp în care este necesară purtarea unui compleu compresiv.

 

Abdominoplastie totala :  de la 2800 €

Abdominoplastie partiala : 2500 €